woensdag 29 september 2010

Review: Zoeva Bamboo kwasten set & 'Mijn kwasten'


Ik gebruik zelf áltijd kwasten voor mijn make-up. Dit deed ik toen ik wat jonger was niet, maar sinds ik mijn eerste kwastenset heb.... kan ik niet meer zonder!

Waarom zou je kwasten gebruiken?

Als je make-up met je vingers aanbrengt, gaat er altijd wel een laagje vet/viezigheid van je vingers in je make-up. Dit kan ervoor zorgen dat je oogschaduw het niet meer zo lekker doet, door het vettige laagje. Maar ook dat er bacteriën in je make-up komen, waardoor het eerder bederft.

Ook kun je met kwasten heel makkelijk je make-up gelijkmatig aanbrengen en in laagjes opbouwen.
* Ik maak mijn kwasten wel elke week schoon *


Mijn eerste kwastenset is de Bamboo kwastenset van Zoeva. Dit is een set met 12 verschillende kwasten in een handige kwastenhoes. De kwasten zijn niet zo groot, waardoor ze lekker in de hand liggen (en makkelijke in je make-up tasje passen!)

Hier zie je het plaatje van de website. De kwasten lijken hier heel lang, maar dat is in het echt niet zo. de kwasten moeten op dit plaatje nog naar beneden geschoven worden ;-)

De eerste kwast is een bufferkwast. Een kwast met een platte bovenkant. Ik gebruik deze om mijn foundation aan te brengen. hij heeft super veel haar en is heel erg zacht. 
De tweede kwast is een ‘angled blush brush’. Deze is te gebruiken voor blush, bronzer, maar je kunt er ook je highliter mee aanbrengen en de contouren van je gezicht benadrukken. 

De volgende is een poederkwast. Deze zou je voor gezichtspoeder kunnen gebruiken, maar hij kan ook prima voor blush en bronzer.

De vierde kwast  is een foundation kwast. Een stijve kwast die bedoeld is om vloeibare foundation te verspreiden, zelf vind ik dit niet prettig. Het duurt veel langer dan met de bufferkwast en ik krijg vaak strepen met deze kwast. 
Daarnaast een concealerkwast. dit is een stijf kwastje, waarmee je makkelijk concealer kunt aanbrengen op kleine plekjes en rondom de ogen. 
De laatste kwast is een ‘waaierkwast’. Deze kan je gebruiken om héél lichtjes blush of iets anders aan te brengen. Je kan er ook te los poeder mee wegvegen of de fall out op je wangen :-)


De eerste twee zijn oogschaduwkwastjes. De haartjes zijn erg stijf, maar heel fijn om losse poeder mee aan te brengen, dan vliegt het niet alle kanten op. Ik heb wel zelf als aanvulling op mijn kwasten nog 2 zachte oogschaduwkwasten.
De 3e op het plaatje is een crease brush. Dit is om een donkere kleur in de boog boven je oog aan te brengen. Ik vind hem wel erg hard, verwar hem dus niet met een blendingbrush.
Daar naast een ‘angled eyeliner brush’. Deze is heel fijn! Perfect voor gel liner en natte oogschaduw.
Ook zit er nog een lip penseeltje in om lipstick mee aan te brengen en een wenkbrauwborstel/wimperkammetje om je wimpers te spreiden en je wenkbrauwen in model te brengen.


Informatie

De set kost €20, wat ik een prima prijs vind! De haartjes zijn superzacht, gemaakt van taklon *dus niet van echt dierenhaar* .  De onderkantjes zijn van bamboe gemaakt, heel mooi. De kwasten zijn ietsje kleiner dan gewone kwasten, wat ik juist een voordeel vind.

Een nadeel vind ik wel dat je hem alleen online kunt bestellen bij de Zoeva webshop. Dit is wel echt een heel fijne webshop met veel mooie spulletjes. Ze verkopen ook veel andere kwastensets en heeeeel veel palettes!

De verzendkosten naar Nederland en België zijn altijd €7,50 ongeacht hoeveel je koopt. Dus of je nu 1 of 5 palettes koopt, de verzendkosten blijven hetzelfde. Je kunt op Zoeva met Paypal betalen, maar je kunt ook gewoon het bedrag vooraf overmaken (hou er dan even rekening mee dat je een internationale betaling moet aanvinken)

Als aanvulling op de Zoeva kwastenset heb ik nog een viertal kwastjes.
1. Zachte oogschaduwkwast van Gosh
2. Blendingbrush van de hema
3. Gelliner kwastje van een onbekend merk
4. Dun eyeliner kwastje van de hema

Gebruiken jullie kwasten om je make-up mee aan te brengen
& wat is jouw favoriete kwast?

-x- Ilja

5 opmerkingen:

  1. Ik kan zelf niet meer zonder mijn bodyshop poederkwast. :-) verdeeld mijn poeder mooi egaal zonder te veel product op te nemen. Verder heb ik een foundationkwast van de hema die erg goed bevalt. n__n xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. mooie kwasten en handig opbersysteem :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik zoek een kwastenset, deze lijkt me echt heel fijn! Denk dat ik hem voor kerst ga vragen :) Ik heb nu wat losse kwasten van onder andere de hema en h&m, maar ik mis nog heel veel kwasten!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. @ Madelon: Dat is een heel mooie kwast idd van The Body Shop!

    @ Marjolein: Ik vind deze set zelf erg prettig, ze blijven ook heel mooi... Ik heb deze kwasten nu een jaar en was ze regelmatig en ze verliezen amper haartjes.

    Liefs Ilja
    p.s dat doorzichtige bekertje was 3 euro bij de hema :-)

    BeantwoordenVerwijderen