zondag 21 november 2010

In the Spotlight: Rosebud Salve


Vandaag is het alweer tijd voor de 2e 'In the Spotlight'. In het eerste artikel van dit nieuwe topic stond Konad centraal.Vandaag staat dit heerlijk geurende roze goedje in het licht! 

Rosebud salve is een veelzijdig beautyproduct dat ik dagelijks gebruik, het is zelfs onmisbaar geworden! Het blikje hierboven is zeker niet mijn eerste, het is mijn 3e alweer. 

Tijd dus om dit fijne goedje wat extra aandacht te geven!

Vandaag ga ik het hebben over de Rosebud Salve original, maar er zijn nog een aantal varianten verkrijgbaar. van links naar rechts: Original, Strawberry, Brambleberry, Minted Rose & Menthol and Eucalyptus. Ook is er nog een nieuwere variant op de markt gebracht, namelijk Mocha Rose met de warme geur van mokka, chocolade en vanille.

Wat maakt de originele Rosebud Salve dan zo bijzonder? Nou, dat zal ik je vertellen....
De originele zalf kun je gebruiken voor heel veel verschillende dingen, die ga ik straks opnoemen. Maar de andere heerlijke geurende balsems, kun je alleen gebruiken voor je lippen.


Als eerste vind ik alleen de verpakking al geweldig! Ik vind het blikje erg schattig en leuk om in je tas te hebben. Wel zijn sommige blikjes wat moeilijker te openen dan andere, ik heb nu een blikje dat wat moeilijker gaat! 


Als je het blikje opent, dan zie je het roze/rode goedje. Er komt een heerlijke rozengeur vanaf....
Ik gebruik Rosebud Salve het meeste voor mijn lippen, maar ook zeker voor heel veel andere dingen! Zo ook voor mijn droge nagelriemen, ellebogen en andere droge plekjes. Het is ook een heel handig product om je wenkbrauwen in model te brengen! ^_^


Op de website van Rosebud staat een heel lijstje wat je met Rosebud Salve Original kunt doen. 

Als huidverzorging ter kalmering en herstel bij: 

• droogte plekjes 
• droge nagelriemen en kloven 
• lichte zonnebrand 
• droge lucht, ter bescherming van de huid 
• ruwe, geïrriteerde en beschadigde huid, roodheid en luieruitslag 
• droge lippen 
• ruwe ellebogen, knieën en hielen 
• een schrale neus door verkoudheid 

Als visagisten geheim: 

• transparante lipgloss 
• voor een ‘dewy’ effect op de huid 
• om pluizend haar glad en zacht te maken 
• om wilde wenkbrauwen te temmen 
• om een poederoogschaduw te transformeren tot cremige substantie 



Op de swatch hierboven zie je een likje van de zalf, zoals je ziet is hij gewoon transparant. Hij is dus niet roze of roodachtig zoals je hem in het potje zit. 


Rosebud Salve bestaat al meer dan 100 jaar, al sinds 1895! Het wordt in steeds meer winkels verkocht, ook op internet. Je kunt Rosebud vinden in de Douglas, bij Skins en bij de MOOI parfumerie. Online kun je deze fijne blikjes bestellen bij onder andere Boozyshop, maar ook op hun eigen website.

De prijzen variëren van €7,95 bij Boozyshop, €9,95 bij de Douglas tot €9,95 incl verzendkosten op de Rosebud website. 

Zeker voor de koude wintermaanden is dit product écht een aanrader! De droge plekjes op mijn handen, mijn kapotte nagelriemen, mijn schrale lippen en de kapotte huid onder m'n snotneus ^_^ .... Jah, dit blikje heeft een vaste plek in mijn tas!


't is een beetje duur voor een lipbalsempje zou je misschien zeggen, maar Rosebud Salve is zoveel meer
Je moet het zelf proberen om het te ervaren, it's lovely ♥
Haha mijn vriend loopt nu ook met een klein potje met wat Rosebud salve erin!

Ohjah, misschien nog een leuke tip! Ik gebruik Rosebud ook om mijn lippen te scrubben... Ik doe gewoon een likje Rosebud op mijn vinger en haal deze door suiker, hiermee scrub ik mijn lippen zachtjes tot de velletjes weg zijn. Daarna haal je de suiker weg en houd je heerlijk zachte lippen over, zonder velletjes!

Gebruik jij ook Rosebud Salve of lijkt het je wat?

24 opmerkingen:

  1. Het lijkt mij een heel fijn product, vooral omdat het zou helpen tegen een schrale neus. Dat heb ik elke winter en ik heb nog niks waardoor dat minder wordt of weggaat. Ik ga er eentje kopen deze winter!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het klinkt altijd zo goed over Rosebud Salve, ik wil er ook een! haha!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het klinkt echt perfect.
    Maar wat is nou een handiger product om in huis te hebben, Rosebud Salve of Lemony Flutter ?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik heb gehoord dat Vaseline fijner is, hihi!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik gebruik ook Rosebud Salve. Ik hou echt van dat spul. Alleen ben ik het op dit moment kwijt. Ik denk dat ik dus maar een nieuwe ga kopen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. @ Nina: Als je écht puur alleen voor je nagelriemen kiest is Lemony flutter geweldig! Maar dat kun je natuurlijk niet op je lippen, wenkbrauwen en onder je neus smeren! Dus als je het graag wilt combineren dan kies je voor Rosebud. Ik gebruik zelf voor mijn nagelriemen het liefste Lemony flutter, maar rosebud is een goede vervanger als je deze niet bij de hand hebt.

    Liefs Ilja

    BeantwoordenVerwijderen
  7. @ Josephine: Vaseline is op het moment dat je het gebruikt ook prima. Maar zonder dat je er erg in hebt droogt het je lippen uit, zodat je moet blijven smeren... Zodra je stopt, zijn je zachte lipjes één en al vel. Rosebud heeft die werking niet en is niet alleen tegen droge lippen, maar ook tegen kapotte nagelriemen en droge plekjes e.d. Vandaar dat mijn voorkeur uitgaat naar Rosebud ^_^

    Liefs Ilja

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Dat lijkt me een heel fijn product! Ik denk dat ik deze misschien eens ga proberen. Het doosje is inderdaad best leuk :-) Leuke lip-scrub tip ook!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wauw, dit product klinkt echt goed :) Had er al eerder over gelezen maar nu denk ik dat het misschien toch eens ooit zal kopen :) Bedankt voor deze interessante review :D

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Het klinkt erg goed, maar ik ga mijn andere lippenbalsems eerst opmaken.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik gebruik het ook al lang en ik heb het altijd bij me. Het kost iets meer, maar dat heb ik er zeker voor over :)

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ik had er ooit eentje op ebay gekocht, die speciale rozen versie. Op een gegeven moment was die op.

    Nu was ik in Amerika en kocht ik de normale, alleen kon hem opeens nergens meer vinden.. heb hem waarschijnlijk ergens laten liggen :(

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ik gebruik het niet, maarh et ziet er wel super uit! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Het klinkt heel goed. Ik gebruik het zelf niet. Ben te gehecht aan de vaseline geraakt. Die substancie ziet er heerlijk uit.
    Lekker smooth.
    Liefs, xxxx

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Lap, ik zag hem vorige week voor het eerst in de winkel liggen en twijfelde om hem mee te nemen. Ik denk dat ik deze week door dit te lezen toch eentje zal halen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Ik heb 2 blikjes in huis liggen zodat ik het altijd bij de hand heb. Het helpt ook tegen de jeuk van muggenbulten. Ideaal!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Τhanks for thе gо with Jeff! Which
    iѕ grеat to listen to.

    Fееl freе to visit my wеb blog Green Smoke Kansas City

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Woah! I'm really digging the template/theme of this site. It's simple,
    yet effectіve. A lot of tіmes it's very difficult to get that "perfect balance" between user friendliness and visual appearance. I must say that you've done a аmаzing job with this.
    Adԁitionаlly, the blog loads vеrу quick for me on Firefox.
    Outstanding Blog!

    My page; V2 Cigs review

    BeantwoordenVerwijderen