dinsdag 21 september 2010

Battle: Zoya ‘Charla’ – Essence ‘Choose me!’Een klein tijdje terug zag je al de hele Zoya Sparkle collectie. In deze collectie zit ook het prachtige lakje ‘Charla’, het mooie blauwe glitterlakje. Ik had in de comments al gezegd dat ik een perfecte dupe *Essence - Choose me!* had gezien op internet, maar dit moest ik natuurlijk even zelf voor jullie testen!

Essence      -       Zoya 
Met flits

Essence      -       Zoya
Zonder flits


Ik moet zeggen dat hij écht écht heel erg goed lijkt! Ik zie, nadat ze zijn opgedroogd, geen groots verschil meer!

Zeg eens eerlijk… als je niet op de letters let, maar alleen naar de kleur en de glitters kijkt… zijn de lakjes toch precies hetzelfde?

Aan het aanbrengen heb ik ook niets op te merken, beide brengen ze soepel aan. De substantie is hetzelfde en beide dekken in 2 á 3 dunne laagjes.

Het enige verschil dat ik heb kunnen ontdekken is de droogtijd, want het Essence lakje doet daar wel wat langer over, maar ach…  als dat het enige verschil is!

Ik heb trouwens ook het idee dat het ‘recept’ van de Essence ‘Color & go’ lakjes zijn veranderd. Vroeger vond ik de kwaliteit van deze lakjes niet ‘je van het’, maar ik ben nu echt blij verrast! Het kwastje is lekker breed, de lak is niet meer zo dik en het brengt prettig aan. Ook blijft het prima zitten met een laagje topcoat.

Info van beide lakjes

De prijzen verschillen nogal: Zoya Charla kost bij NailPolish Fashion €8,95 exclusief verzendkosten. Dan krijg je een flesje van 15 ml (dat is dan wel 3x zoveel als het flesje van Essence)

Essence Choose Me! kost bij het Kruidvat €1,29, dat flesje is wel een stuk kleiner: het heeft een inhoud van 5 ml en deze lak droogt iets langzamer.


Ga jij hem kopen?
p.s ik heb nog een dupe gevonden van een leuk OPI lakje… benieuwd?8 opmerkingen:

 1. Grappig dat ze zoveel lijken! Maar blauw en glitter is niet mijn ding.. is de andere dupe shrekgroen? :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jahhhh! Had je hem al ergens gezien? Ik heb inderdaad ook de dupe gevonden van 'Who the Shrek are you?'

  xx Ilja

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey wat een mooi kleurtje zeg! En ik zie idd geen verschil tussen de 2 lakjes! Een snelle droogtijd voor een lakje vind ik altijd wel fijn, aangezien mijn nagels nadat ik ze gelakt heb al snel niet meer netjes zijn. Maar als dat het enigste is, zou ik zeker voor die van essence gaan:)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb er mee in mijn handen gestaan gister maar weer terug gezet, zo dom!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ga snel een 'winactie' houden met deze Dupe lakjes :-) Ik had ze gekocht om te vergelijken... dus kan ik er misschien een van mijn bloglezeressen blij mee maken?

  Liefs Ilja

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wooh, ze lijken wel op elkaar. Ik vind de kleur zelf niet mooi. Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen