woensdag 15 september 2010

Review: GOSH - velvet touch eye primer

Bij mijn shoplog uit Alkmaar zat ook deze GOSH velvet touch eye primer, van de 1+1 gratis actie bij Kruidvat. Vandaag heb ik er dan eindelijk een review van gemaakt :-) en ik moet zeggen dat ik best positief ben.

De verpakking is vrij simpel, maar wel handig door het smalle tuutje waar de substantie uitkomt.
Hierdoor kun je goed doseren, je hebt namelijk maar een héél klein drupje nodig!

een foto van de verpakking
Als je de eye primer op je ooglid smeert, hou er dan rekening mee dat je niet te veel pakt. Als je te veel van de primer op je ooglid smeert, gaat de primer (en dus ook je oogschaduw) over je oog heen schuiven en krijg je vegen. Wees dus een beetje zuinig ;-) 
Als je het goed hebt uitgesmeerd, voelt je ooglid fluweel zacht aan en kun je de oogschaduw aanbrengen. Je kunt de primer ook onder en rondom je ogen gebruiken, zodat je concealer en foundation beter blijven zitten.


Hierboven zie je een foto waarbij ik dezelfde oogschaduw heb aangebracht op mijn hand, maar met 3 verschillende ondergrondjes. Een zonder basis, een met de GOSH primer als basis en een met MAC bare study als basis. 

Ik moet zeggen dat het op het eerste gezicht niet echt heel erg van elkaar verschilt, maar de manier van aanbrengen en de houdbaarheid van de oogschaduw is wel heel verschillend.

De GOSH eye primer is heel zacht en glad, hierdoor kun je je oogschaduw heel gelijk verdelen en kun je deze makkelijk blenden. De substantie is doorzichtig, dus je kunt hem ook onder en om je ogen aanbrengen. Ook blijft de oogschaduw gemakkelijk heel de dag op zijn plek zitten, wat natuurlijk erg fijn is.

De MAC bare study is in tegenstelling tot GOSH wat stroever, wat ik zelf wel erg prettig vind aanbrengen. Dit is wel écht een oogschaduwbasis, ik zie mijzelf nog niet met champagnekleurige kringen onder mijn ogen! *haha* 

Zonder oogschaduwbasis blijft mijn oogschaduw nog geen halve dag op zijn plek zitten en gaat het snel in de lijntjes van mijn ogen zitten. 
GOSH producten zijn te koop bij de meeste Kruidvat fillialen. Deze eye primer kost € 12.49, maar daar krijg je dan wel een tube van 15ml voor. Als je ziet wat je er maar van nodig hebt, kun je erg lang met deze primer doen! Ook zijn er vaak acties op de make-up bij het Kruidvat, daar kun je natuurlijk ook op wachten als je deze primer wilt kopen.

+ Punten:

+ Oogschaduw blijft langer zitten, zonder in de lijntjes te gaan zitten
+ Voelt fluweel zacht aan
+ Oogschaduw is makkelijk te blenden, dus de overgangen zijn zachter
+ Substantie is doorzichtig, kan ook gebruikt worden als primer rondom de ogen.

- Punten:

- De prijs is niet heel aantrekkelijk, maar je krijgt er daar en tegen wel een grote hoeveelheid voor
- Je brengt snel teveel aan, waardoor de oogschaduw gaat schuiven bij het aanbrengen
- Doordat het zo glad is, vind ik het moeilijker aanbrengen dan bij een stroeve basis (maar dat is puur wat je zelf fijn vindt) 

Gebruik jij een oogschaduwbasis, zoja welke?

-x- Ilja

4 opmerkingen:

 1. Ik heb de eyeshadow primer van ELF, die van Hema en de Shadow Insurance van Too Faced :) moet zegge dat de TFSI toch het best scoort! (mag ook wel voor die prijs!)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mag ik even zeggen dat jij heel mooi foto's kunt bewerken! Ziet er onwijs professioneel uit:)

  Ik gebruik zelf nauwelijks primer, heb het wel leggen alleen vergeet ik het meestal hihi.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb deze ook aangeschafd bij de 1+1 actie en ik ben er super blij mee ;D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik gebruik die van de hema. Maar heb ook die van e.l.f besteld. Dus die ga ik binnenkort proberen. Maar dit product is zo slecht nog niet, zo te lezen. Mac is en blijft de favoriet. Liefs, xxxx

  BeantwoordenVerwijderen