zaterdag 11 september 2010

How to: Blauwgroene look


Voor vandaag heb ik weer een 'How to' gemaakt voor jullie, deze keer met een blauwgroene kleur. Ik vind dat de kleur net iets meer naar groen neigt, maar het heeft ook iets blauws...
 *wat vinden jullie?*

Wat heb ik allemaal gebruikt?

- MAC studio sculpt concealer NC20 
- MAC paint pot in Bare study als oogschaduwbasis
- MAC mineralize skinfinish in Medium 
- Catrice vloeibare eyeliner in 010 Black
- Yves Rocher mascara extra volume in Noir 01
- NYX palet S101 make-up artist kit - de blauwgroene kleur & zwart
- Kwasten van Zoeva (houten kwasten) en de zwarte kwasten zijn van Gosh & Hema


Heb je iets niet, vervang het gewoon lekker door je eigen producten :-) Ik heb nu toevallig veel MAC producten gebruikt, maar een andere oogschaduwbasis, concealer & poeder voldoet natuurlijk ook! 
p.s en als je geen donkere kringen of rode vlekjes hebt, heb je dit ook helemaal niet nodig ;-) haha *helaas ik wel!*


Stap 1:  Breng als eerste je concealer en poeder aan en smeer er dan een eye primer of oogschaduwbasis overheen, zodat je mooie look langer blijft zitten. *Als je dit niet doet, heb je meer kans dat de oogschaduw in de lijntjes van je ogen gaan zitten * Ik heb in dit geval gekozen voor een champagnekleurige oogschaduwbasis, dit is gelijk mijn highlighter op mijn wenkbrauwbot en in mijn binnenste ooghoek.

Stap 2: Nu ga je de kleur aanbrengen over heel het bewegende ooglid en een stukje daarboven 'in de crease van je oog'. Dit doe je zodat je de kleur ook nog ziet, zodra je je ogen open hebt ;-) 

Stap 3: Om wat meer diepte te creĆ«ren gaan we nu een hoekje maken met de zwarte oogschaduw. In het NYX palet zit een mooie matte zwarte oogschaduw, maar je kunt ook kiezen voor een shimmer variant :-). Je maakt als het waren een driehoek in je buitenste ooghoek en vervaagt dit naar binnen toe uit. Ook trek je met de zwarte oogschaduw het lijnt door onder je ogen.


Stap 4  Trek nu ook met de blauwgroene kleur een lijntje onder het oog en vervaag deze in het midden met de zwarte kleur. Daarna breng je de vloeibare eyeliner aan. 
*tip: laat deze even drogen voor je je oog weer helemaal opent, anders krijg je vlekken !

Stap 5 Nu hoef je alleen nog even mascara aan te brengen en dan is de look klaar :-)

Ga jij hem proberen?

* Wat voor look zou jij willen zien in de vorm van een How-to? *

-x- Ilja


3 opmerkingen:

  1. Nogmaals mooie look! Ik ga hem zeker proberen :) hij lijkt me simpeler dan ik dacht, dacht dat je er meer kleuren in had verwerkt. Ik zou wel graag een keer een basic look willen zien (bijv met bruintinten) :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik pak de spullen er meteen bij, volg de stappen en ik kom erachter dat deze look een perfecte mooie eyeliner heeft. Hihi, heb er vandaag mee gewerkt. Liefs, xxx

    BeantwoordenVerwijderen